Ahoj ! V létě mám radši spíše osvěžující, lehká jídla. Proto nečekejte žádné bůhví jak těžké recepty. Spíše tipy a jeden recept :)
- Podle mě by se mělo jíst více zeleniny v zimě a ovoce v létě... je to samozřejmě na každém. Melouny, jahody, borůvky, maliny, ostružiny, třešně, hrozny..
- Pokud Vás úplně nebaví : "Nakrajim si jabko", můžete zkusit smoothie. Jediné, co uděláte je rozmixování ovoce a třeba nějaké šťávy. Asi to každý zná. Já už jsem nějaké kombinace vychytala, nebo se inspirovala v prodejnách těchto pochoutech.
- Jahody + banán + jablko
- Lesní plody + třtinový cukr + hrozny + pomerančový džus (na fotce)
Můžete vymýšlet nespočet variant a to mě na tom osobně nejvíc baví!!
- Potřebujeme: Mozzarela, rajčata, bazalka a olivový olej
-Jediné, co uděláme je to, že nakrájíme rajčata a mozzarelu (mozzarela by se měla správně trhat), rozložíme na talíř, pokapeme olivovým olejem a poházíme na to bazalku
-Ovoce dáme na pár hodin zmrazit a poté rozmixujeme. Poté dáme směs do nějaké plastové krabičky (ideální bude od už snědené zmrzliny. Já jsem použila svačinovou.) a necháme při pokojové teplotě roztéct (ano, roztéct).- To asi každý zná, ale stejně to tu zmíním.
- Potřebujeme: Mozzarela, rajčata, bazalka a olivový olej
-Jediné, co uděláme je to, že nakrájíme rajčata a mozzarelu (mozzarela by se měla správně trhat), rozložíme na talíř, pokapeme olivovým olejem a poházíme na to bazalku
- Existuje spousty receptů na domácí zmrzlinu.. některé jsem taky vyzkoušela a byla výborná. Mám tu ale mnohem jednodušší a rychlejší tip.
-Do trošky vařící vody dáme cukr a za stálého míchání vytvoříme jakýsi sirup. Ten poté nalijeme do zmrzlinové hmoty, zamícháe a dáme mrazit. Jelikož nemám zmrzlinovač, simuluji ho tak, že zmrzlinu každou cca půl hodinku zamíchám.
- Tenhle recept není z mé hlavy, ale inspirovala jsem se foodblogerkou My Cooking Diary, kterou asi všichni znáte :) Je trošku pozměněný a tady je, jak jsem ho upekla já :
Na korpus:
- 200g - BeBe dobré ráno
- 80g - rozehřáté máslo
Náplň:
- 250g - Lučina
- 100g - cukr moučka
- 50g - smetana na šlehání
- 50g - zakysaná smetana
- 2 vejce
- 1 lžička - bramborový škrob
- kůra z 1/2 citronu
- štáva z 1/2 citronu
- maliny / borůvky / černý rybíz podle chuti
Troubu
jsem předehřála na 180°C.
Sušenky
jsem rozdrtila v mixéru a potom jsem k nim přidala ještě
rozpuštěné máslo a zase promixovala. Potom jsem si vzala dortovou
formu o průměru 20 cm a lžící jsem vytvořila ze sušenkové
hmoty korpus (strany byly vysoké cca 5 cm). Nakonec jsem to strčila
do lednice.
V
misce jsem utřela sýry dohladka a poté jsem přidala cukr a vejce,
promíchala jsem to. Potom jsem přidala smetany a citronovou kůru,
šťávu a nakonec škrob.
Na
ztuhlý korpus jsem nasypala většinu ovoce a na ně jsem nalila
směs. Pár ovoce jsem poházela i nahoře, ale stále jsem si
nechávala pár na ozdobu !!
Formu
jsem pořádně obalila alobalem – strany a spodek. (tip: na stůl
jsem si položila dva asi půlmetrové kusy alobalu do kříže a
formu jsem dala do části, kde se alobal kříží. Přečnívající
části alobalu jsem poté přiložila ke stranám a nějak jsem to
zadělala)
Do
hlubokého pekáče jsem nalila vroucí vodu (od oka, ale dejte
pozor, aby se Vám po vložení formy nevylila) a formu obalenou
alobalem jsem vložila do něj.
Cheesecake
jsem pekla přibližně hodinu. Tady opravdu hodně závisí na tom,
jakou máte troubu. Důležité je, aby se dortík po vyndání z
trouby lehounce klepal uprostřed.
Nakonec jsem to ozdobila pár kousky ovoce na vrch :)
Na fotce je koláč který jsem dělala z mražených malin a ten byl taaak dobrýýý !
Dobrou chuť !
Žádné komentáře:
Okomentovat